ÜYE GİRİŞİ ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA

MARMARİS

Marmaris, batısında Reşadiye Yarımadası ve Kerme Körfezi, kuzeyinde Ula, doğusunda Balan Dağı, Karadağ ve Günlük Tepeleri ile güneyinde Akdeniz ile çevrilidir. Körfezin önünde kıyıya ince bir dille bağlı olan Adaköy, onun önünde Bedir Adası, Keçi Adası ve Güvercin Adası bulunur. 
Marmaris
MARMARİS RESİMLERİ
MARMARİS FOTOĞRAFLARI
MARMARİS GÖRÜNTÜLER
MARMARİS VİDEO
MARMARİS SPOR
MARMARİS EMLAK
MARMARİS KİRALIK
MARMARİS SATILIK
MARMARİS KONUT
MARMARİS DENİZ
MARMARİS KUM
MARMARİS MUĞLA
MARMARİS GÜNEŞ
MARMARİS KUMSAL
MARMARİS İKLİM MARMARİS TARİH
MARMARİS COĞRAFYA
MARMARİS SOSYALYAPI
MARMARİS EKONOMİ
MARMARİS TARIM
MARMARİS HAYVANCILIK
MARMARİS BALIKÇILIK
MARMARİS KÜLTÜR
MARMARİS ULAŞIM
MARMARİS DOĞA
MARMARİS DERNEK
MARMARİS TURLAR
MARMARİS
MUĞLA MARMARİS
Marmaris Netsel Marinası Güney Ege’nin en büyük ve modern marinasıdır. Net Holding tarafından işletilen marinada, yatlara her türlü servis verilmektedir. Marina ile çarşı arasındaki rıhtıma ise Mavi Yolculuk ve günübirlik gezi tekneleri bağlanırlar. Yat limanından Venedik deresini takip ederek içeri yöneldiğinizde barlar sokağına çıkacaksınız. Her türlü müzik zevkine hitap eden barlar sağlı sollu bu sokakta sıralanır. Çoğu eski Marmaris evlerinin restorasyonuyla dönüştürülmüştür bugünkü işlevlerine. Yüksek duvarlarla çevrili eğlence kompleksleri de açılmıştır bu bölgede son yıllarda. 


Eğlence sabahın ilk ışıklarına kadar sürer. Rıhtım boyunca sıralanan bar ve lokantalar ise günbatımı öncesinde dolmaya başlar. Rıhtıma paralel ve dik inen sokaklar Marmaris’in gece yaşamının en renkli noktasını oluştururlar. Müziğin ve eğlencenin her türü vardır.
Kumlubük sahilinden güneydoğu yönüne yürüyüşte karşılaşılan mağara herkesi şaşırtır. Bu mağaranın 5 bin yıl önce ilk yerleşime sahne olmuş olduğu sanılmaktadır. Girişi 4 metre kadardır. İçerde galeriler, sarkıtlar ve dikitler bulunur. Yeni keşfedildiğinden henüz bilimsel bir araştırma yapılmamıştır. Tıpkı Cennet Adası mağarasında olduğu gibi. Kumlubük ya da Turunç’ta bir sabahınızı ya da akşam üzerini de Amos antik kentine yapacağınız yürüyüşe ayırın. Turunç’tan yürüyerek 1 saatte, Kumlubük’ten ise yarım saatte ulaşabileceğiniz Amos, antik çağın önemli kentlerinden biriydi ama günümüze çok fazla şey kalmadı. Hisarburnu diye bilinen ve bir yanında küçük çakıllı bir koy, diğer yanında Kumlubük sahilinin uzandığı tepedeki dar ve uzun düzlükte tiyatro ve kent surlarını görebilirsiniz.
Bir oğlağın kol kısmı kaburgalı olarak alınır. Kasaba “sürhalık” dendiğinde hazırlanmış şekilde alırsanız daha rahat edersiniz. İçine biraz bal, zeytinyağı konularak bir gün et dinlendiriliyor. Ertesi gün iç pilav hazırlanıyor. Soğanı (kimileri koymayabilir) pirinçle kavurduktan sonra dilimlenmiş ciğer parçaları, kuşüzümü, kimyon, çok az da tarçın eklenerek iç pilav yapılıyor ancak yarı çiğ olarak bırakılıyor. İç pilavı kaburgaların arasına dolduruluyor, şişme payı bırakılarak dikiliyor. Üzerine salça ve zeytinyağı sürülerek fırına veriliyor. Fırında iki, üç saatte pişiyor. Karafırında daha lezzetli oluyor. Arada kendi yağı ile sıvanarak daha iyi pişmesi sağlanıyor. Fırından çıktıktan sonra afiyetle yeniyor.