ÜYE GİRİŞİ ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA

DALAMAN


DALAMAN İLÇE TARİHÇE
Daha önce Köyceğiz İlçesine bağlı olan Atakent ve Dalaman Beldelerinin birleşmesiyle tek bir Belediye olan Dalaman,
 Milli Güvenlik konseyince kabul edilen 2963 Sayılı Kanunun 29.11.1983 gün ve 18.237 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanmasıyla İlçe haline gelmiştir.
 İlçemiz Yurdumuzun Güneybatı kısmında, Batı Akdeniz’in uç bölgesinde 28 derece 52 boylam, 36 derece 44 dakika enlemler arasında yer almıştır. İlçe merkezi rakımı 15 metredir.
Dalaman - Yamaç Paraşütü
Dalaman İlçesi Muğla İli Köyceğiz, Ortaca ve Fethiye İlçeleri ile Denizli İli Çameli İlçesi arasında yer alır.
Dalaman | Dalaman Plajı
İlçenin yüzölçümü 61.694 hektardır. Bunun 43.528,5 hektarı ormanlık 10.450 hektarı kültür arazidir. Mevcut ormanların 29.063,5 hektarı verimli, 15.954 hektarı verimsiz koru halindedir. 
Dalaman Rafting
Dalaman Çayı Akdeniz ve Ege Bölgeleri geçiş noktasında bulunmaktadır. Dalaman kuş yönünden zengin bir deltadır. Koyları Yat Turizmine son derece elverişlidir.
 Yıllık ortalama sıcaklık 18,9 derecedir. Yıllık ortalama yağış miktarı 824,9 mm’dir. Yıllık ortalama nispi nem miktarı 60,00’dir.
Dalaman İlçesinin iklimi tipik Akdeniz iklimi olup, Suptropikal iklimi olarak tanımlanabilir.
 Bu iklim karakteristiğine uygun olarak yörede kışları ılık ve yağışlı, yazları ise kurak ve sıcaktır. Yörede geçen iklimin tabii bir sonucu olarak nemli orman ürünleri arasında
 Kızılçam, Meşe, Çınar , okaliptüs, Pıynar, Karaağaç, Çınar, Şimşir, Günlük (sığla) ve Sandal ağacına bolca rastlanır. Yörede yetişen önemli bir orman ürünü de Sığla ağacıdır.
 Gerek ekonomik ve gerekse tabi değeri çok yüksek olan bu ağaç dünyada çok sınırlıdır ve bir-iki bölge dışında yöremizde yetişmektedir.
DALAMAN İLÇE COĞRAFYA
Dalaman Muğla ilinin bir ilçesidir. Atm Dalaman Uluslararası Havaalanı bu ilçe sınırları içerisindedir. 
Ortaca'nın da ilçe haline getirilmesinden sonra bağlı beldesi kalmamıştır. 16 köyü bulunmaktadır. Akdeniz Bölgesi’nde, Muğla İline bağlı bir ilçe olan Dalaman, Muğla İli Köyceğiz,
 Ortaca ve Fethiye ilçeleri ile Denizli ili Çameli ilçesi arasında yer almaktadır. Doğu, kuzey ve batı kesimleri dağlık, güneyi ovalıktır. İlçe topraklarını Gölgeli Dağlar (2.295 m.), Boncuk Dağı (2.265 m.) engebelendirmektedir.
 Fethiye Körfezi’ne paralel uzanan bu dağların etekleri yapraklı, yüksek kesimleri de iğne yapraklı ağaçlardan oluşan ormanlarla kaplıdır. Dalaman Ovası, Muğla ilinin en verimli ovasıdır,türkiyenin ve dünyanın en verimli ovaları içerisindedir.
 İlçe topraklarını Dalaman Çayı sulamakta olup, Akdeniz ve Ege Bölgeleri geçiş noktasında bulunmaktadır. Dirmil yakınlarındaki Kocaş dağından doğan, Dalaman çayı Marmaris ve Fethiye arasında yer alır.
 Toplam uzunluğu 229 km.dir. Batı Toroslar’ın Göktepe ve Yaylacık dağlarından inen kolların birleşmesiyle büyüyen çay, dar ve derin bir vadi içinde akarak, Ortaca’nın 8 km. güneyinden denize dökülür.
Deniz seviyesinden yüksekliği 15 m.dir. Yüzölçümü 61.694 hektar olan ilçenin 2000 Yılı Genel Nüfus sayım sonuçlarına göre; toplam nüfusu 28.148’dir.
DALAMAN İLÇE İKLİM
İklim
İlçenin iklimi tipik Akdeniz iklimi olup, Subtropikal iklimi olarak tanımlanabilir. Bu iklim karakteristliğine uygun olarak, yöre kışları ılık ve yağışlı, yazları ise kurak ve sıcaktır.
 Yıllık ortalama yağış miktarı 1044.5 mm.dir. Dalaman'da 19 Temmuz 1973 te ölçülen 48,5°C lik sıcaklık Türkiye'de Kahramanmaraş(48,8°C) ve Şırnak Cizre (48,6°C) den sonra ölçülen 3. en yüksek sıcaklıktır.
DALAMAN İLÇE EKONOMİ
Ekonomi
İlçenin ekonomisi turizm, nakliyecilik, tarım ve kâğıt sanayiine dayalıdır. Yetiştirilen başlıca tarımsal ürünler, buğday, ayçiçeği, fiğ, yonca, pamuk ve mısırdır. 
Bunların yanı sıra narenciye üretilmekte olup, nar, incir ve avokado da üretilen ürünler arasındadır. Hayvancılıkta damızlık inek yetiştirilir. Buna bağlı süt üretimi yapılmaktadır. İlçede bulunan kuruluşların başında 1982’de işletmeye açılan Dalaman Havaalanı, 
TİGEM ve Kağıt Fabrikası ve Devlet Üretme Çiftliği gelmektedir. Dalaman da Özellikle Kağıt Fabrikası mamullerini ve yörenin tarımsal ürünlerini yurdun dört bir yanına taşıyan canlı bir ulaştırma sektörü vardır.
Dalaman, Muğla’nın turistik yörelerine havaalanı vasıtası ile turist girişlerini, dolayısı ile ilçenin ekonomisini etkilemektedir. Dalaman Havalimanı'nın(?) artan yolcu trafiğini karşılamak amacı ile yeni tesisler yapılmıştır.
 Göcek koyları olarak bilinen Dalaman ilçe sınırları içerisinde kalan koylar yat turizmi için çok elverişlidir.
Kurşunlu, Akbükü, Göbün, Boynuzbükü, ve Sarsala koyları bunların başlıcalarıdır.


 Ayrıca Dalaman Yat Limanı ve Deniz Otobüsü Yanaşma Yeri proje ihalesi tamamlanmış olup, yerin bir bölümü SİT, bir bölümü Özel Çevre Koruma Bölgesi içerisinde kalmaktadır.